Go to Top

Testimoniale

Luminița Costea

pacient-luminita-costea-testimonial-amc

Numele meu este Costea Luminița, am aproape 17 ani, iar în urma cu 3 ani ani și jumatate, în urma unor investigații medicale la Institutul Clinic Fundeni am fost diagnosticată cu Lupus Eritematos Sistemic. Deși am început tratamentul și monitorizarea medicală periodică, starea mea de sănătate nu s-a îmbunătațit.

În urmă cu un an, am descoperit la Spitalul Muntenia din Pitești o echipă medicală formată din domnul Profesor Doctor Reuven Or, doamna doctor Toma Monica și domnișoara Cristea Roxana, reprezentatul clinicii medicale American Medical Center, în Romania, care mi-au redat speranța, încrederea ca voi fi bine, începând un tratament cu ajutorul căruia mă simt foarte bine și pot ține boala sub control.

Datorită implicării, bunătății și devotamentului lor, sunt foarte bine, le mulțumesc din suflet și le sunt recunoscătoare!

Luminița Costea

Iulie 2018


Beatrice Ionescu

beatrice-ionescu-testimonial-amc-imunoterapie

Vreau ca profesor Reuven Or să fie nemuritor!

Viaţa mea s-a schimbat în câteva ore când, într-o zi normală de vineri, cu program normal de serviciu, sală, masaj şi un plus de culoare pentru că m-am şi vopsit :). Stând cu prietena mea Madi şi cu soţul meu Bogdan la un pahar de vin am observat că nu-mi mai pot apropia mâna dreaptă de corp. După ce am alergat la oglindă am observat o altă umflatura şi sub claviculă si m-am hotărât să mă duc la culcare sperând că a doua zi viaţa mea îşi va reveni la normal. Din păcate nu a fost aşa, au urmat 3 săptămâni în care am alergat de la un doctor la altul (la cei mai buni din Bucureşti) care îşi dădeau pe rând cu părerea fără să mă asculte, fără să-mi ceară analizele. Într-un final mi-au făcut puncţie, au dat la analiză o parte dintr-un ganglion. La 2 zile după această intervenţie mi-a mai apărut o umflatură deasupra sanului drept.

Din fericire soţul meu (îţi mulţumesc frumos Bogdan) m-a anunţat că plecăm pentru second opinion în Israel. Am simţit o uşurare, am fost convinsă că acolo, mai aproape de Dumnezeu, coşmarul va lua sfârşit. L-am întâlnit iniţial pe doctorul Harry căruia îi mulţumesc pentru grija pe care ne-a purtat-o, mie şi soţului meu. Dânsul ne-a condus la profesor Reuven Or de la care în nici 2 minute am aflat că am cancer dar şi că mă face bine. 500 de pacienţi cu boala ta am tratat! mi-a spus pe un ton neutru, aşa cum vorbeşti numai atunci când spui adevărul. Am ştiut că o să mă facă bine! i-am sărit în braţe şi i-am mulţumit. Sper ca profesorul Reuven Or să fie nemuritor! din păcate suntem atât de mulţi şi neputincioşi în faţa bolii, noi chiar avem nevoie de el! Vreau să ştie că este cu mine în fiecare clipă, vreau să ştie că aşa cum îi mulţumesc bunului Dumnezeu, aşa îi mulţumesc şi lui, că dacă nu ar fost el nici ploaie nu aş fi simţit, nici fericirea revederii copilului în fiecare dimineaţa, nici tristeţe atunci când aud că s-a mai îmbolnăvit un cunoscut, în esenţă - bucuria că trăiesc! Vreau să o amintesc şi pe Liliane, cea care stătea alături de mine în timpul tratamentului, care mă încuraja şi îmi întindea şerveţelele zâmbind. Recunosc că am plans, dar nu pentru că mă simţeam rău, ci pentru că îmi era atât de milă de mine.

Toată echipa a fost alături de mine, m-au încurajat, m-au felicitat pentru reacţia bună la tratament. Nu am slăbit, nu mi-a căzut un fir de păr, nu mi-a fost rău, am mers zilnic la serviciu, viaţa mea şi-a continuat cursul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Trebuie să vă mai împărtăşesc ceva, această boală m-a apropiat de Dumnezeu, mi-a prezentat oameni noi minunaţi care mi-au devenit prieteni pe viaţă, mi-a dat posibilitatea să ajut oameni bolnavi ca şi mine trimţându-i la Hadassah University Hospital să se trateze, mi-a dat darul de a-i încuraja pe cei bolnavi, m-a făcut să înţeleg ce e cu adevărat important pe această lume - IUBIREA ŞI SĂNĂTATEA. Iubesc viaţa, iubesc oamenii, iubesc că trăiesc şi vreau să simt această iubire mulţi ani de acum înainte. Am avut norocul să mă tratez în Israel şi le mulţumesc lui Dumnezeu şi profesorului Reuven Or pentru asta!

Ştiam că la o lună şi jumătate după terminarea tratamentului chimio trebuie să încep imunoterapia. Părea floare la ureche..., nu voiam să aflu amănunte voiam doar să ştiu care va fi rezultatul - că rămân în viaţă. Profesor Or mi-a spus că nu ştie pe ce perioadă se va întinde programul de imunoterapie, pentru că în funcţie de reacţia mea la tratament se va ajusta. Am stabilit să fac tratamentul în Romania pentru că nu voiam să stau departe de casă, de familie atâta timp. Am găsit şi o clinică privată care să mă ajute, adică să-mi administreze tratamentul conform indicaţiilor primite din Israel. Liliane a venit (mulţumesc frumos Liliane) special să-mi administreze prima doză şi să instruiască personalul medical de la clinica din Romania. A rămas timp de 2 zile aici, lucru care a fost de mare ajutor pentru noi, soţul meu a vorbit cu ea toată seara, din momentul în care au început reacţiile şi până am adormit, ea i-a spus ce să-mi facă şi l-a făcut să înţeleagă că e normal ce mi se întâmplă şi chiar foarte bine că mi se întâmplă aşa. Partea bună la imunoterapie este că după primele două injecţii şti exact ce te aşteaptă: ora la care încep reacţiile adverse, cum se manifestă, ce trebuie să faci ca să-ţi fie mai uşor şi atunci stai cuminte şi aştepţi să se termine. Dimineaţa mă simţeam ca şi cum aş fi luat cu o seară înainte un pumn de multivitamine, doar urmele înţepăturilor erau dovada tratamentului. Nu a fost uşor dar nici imposibil, dorinţa de a duce la capăt tratamentul pentru a rămâne în viaţă, încrederea în tratamentul prescis de profesor Or, familia, prietenii, credinţa în Dumnezeu, toate au făcut ca în acest moment eu să fiu în viaţă şi să vă împătăşesc şi voua experienţa mea. Nu am destule cuvinte ca să vă mulţumesc pentru ce aţi făcut pentru mine, dar vă promit că voi face tot posibilul ca în restul vieţii să fiu un om care e conştient că a mai primit o şansă...

Beatrice Ionescu

Iulie 2018

 


Ecaterina Rădoi

Mă numesc Ecaterina Rădoi, am 61 de ani și sunt din București. Într-un moment foarte dificil al existenței mele (mă aflam dupa o operație de gastrectomie partiala din cauza unui carcinom care a recidivat), am avut șansa de a fi recomandată clinicii American Medical Center. Prin amabilitatea directoarei pentru Romania a acestui Centru, d-șoara Roxana Cristea, care m-a și ajutat să întocmesc dosarul clinic, l-am cunoscut pe dl dr. Harry Lee More care s-a ocupat personal de deplasarea și internarea mea la Spitalul Universitar Hadassah din Ierusalim și de întreaga logistica dinainte și de dupa operație. Le port o nemarginită recunoștință, au fost cu adevarat șansă vieții mele. De asemenea, datorez gratitudine minunatului chirurg Almogy Gidon care a realizat dificila intervenție – gastrectomie totală – și, mai ales, prof. dr. Reuven Or, care a avut bunătatea să-mi acorde atenție în timpul tratamentului, chiar și după intoarcerea în țară.

Către acești oameni se îndreaptă gândurile și mulțumirile mele, datorită lor mi-am putut păstra optimismul și încăa mă pot bucura de viața. Este reconfortant să vezi ca există oameni cărora le pasă de semenii lor, oamenii care sunt mereu gata să ofere sprijin și afecțiune.

Nu pot să trec cu vederea aspectele legate de Complexul Medical Hadassah din Ierusalim. Totul este impresionant: medici de înaltă calificare, asistente cu înalt grad de profesionalism, personal deosebit de cald și îndatoritor, saloane cu dotări de ultima generație, asistență pentru însoțitori și... o arhitectură prietenoasă, reconfortantă, propice recuperării psihice.

Vă mulțumesc!

Ecaterina Rădoi

Iulie 2018


Emanuela Andreea Benta

Numele meu este Benta Emanuela Andreea și vreau să vă împărtășesc experiența pe care am avut-o în colaborare cu Prof. Reuven Or și clinica AMC.

Eu am un diagnostic foarte rar, feocromocitom malign cu metastaze pulmonare, și nu prea există tratamente cu dovezi clare pentru diagnosticul meu.

Căutând informații pe net, am găsit clinica din Haddasah (Prof. Or) și AMC (colaboratorii din România). Am hotărât să iau legătură cu ei și de la primul contact au fost foarte deschiși și prompți în răspunsuri.

De fiecare dată, Prof. Reuven Or a căutat opțiuni terapeutice personalizate pentru mine, iar clinica AMC, prin reprezentanții ei, a mijlocit această întâlnire și mi-a oferit suportul de care aveam nevoie.

Va recomand să apelați la profesioniști, iar unii dintre aceștia sunt Prof. Or și clinica AMC.

Vă mulțumesc,

Ema Benta

Iulie 2018


Cristina Rotariu - soția lui Viorel Rotariu

pacient-rotariu-imunoterapie-amc

În mod fericit și cu totul intamplator [am aflat despre AMC si Hadassah]. Soțul meu a mers la Spitalul Muntenia din Pitești, cu care Spitalul Haddassah din Ierusalim are contract de colaborare și a avut marea șansă să fie consultat de Dl. Profesor Reuven Or.

În baza experienței noastre anterioare, calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Haddassah este calitate de top; profesioniști desăvarșiti și oameni minunați.

Din momentul întoarcerii în țară, contactul cu AMC a fost permanent și am primit suportul necesar ori de cate ori a fost nevoie. Relațiile interumane cu reprezentanții AMC au fost și sunt de excepție.

Suntem foarte multumiți de programul de Imunoterapie și monitorizare oferit de către profesorul Reuven OR, AMC și Muntenia. Am recomandat și altor pacienți programele de Imunoterapie - și  vom continua să o facem, cu toată răspunderea.

Am reușit să intrăm în legătura cu AMC, Profesor Or și Haddassah într-un moment când ne pierdusem orice speranță, boala soțului meu fiind foarte avansată (din motive personale, soțul meu refuzând total tratamentul propus în țară). Întâlnirea cu Profesor Or și AMC a constituit minunea de care aveam nevoie.

Odata ajunși in Ierusalim la spitalul Haddassah, au inceput analize complete și complexe, în încercarea eliminarii tuturor suferințelor adiacente și pregătirii organismului pentru transplant.

A fost o perioada extrem de grea datorită stării de sănătate a soțului meu, peste care ne-ar fi fost imposibil să trecem fără sprijinul și implicarea totală a Profesorului Or și a Dr. Harry Lee More și pentru asta le mulțumim din suflet.

Cristina Rotariu (soția lui Viorel Rotariu)

Iulie 2018


Carmen Elena Tuță

carmen-elena-tuta-testimonial-amc-imunoterapie

Viața mea se oprise parcă in loc. Simțeam durere, frustrare, revoltă. Eram un om marcat, diagnosticul mă copleșise. Senzații dureroase, sfâșiere lăuntrică. Zadarnic încercam să mă împac cu boala, s-o fac să nu mai apese pe umerii mei, s-o consider o parte din mine și atât.

La un an de la diagnostic, mi s-a recomandat să încep chimioterapia. Am considerat ca este un moment mult prea important ca sa nu cer și o a doua opinie medicală.

Printr-o minune am reușit să aflu și să-l contactez pe dr. Harry Leemore de la American Medical Center. Inițial, i-am lasat un mesaj pe robotul telefonic. La câteva ore m-a sunat și mi-a cerut să-i trimit ultimele analize. În câteva zile, el și d-na Dir. Roxana Cristea mi-au pregătit dosarul și mi-au stabilit o primă consultație cu genialul prof. dr. Reuven Or. La această consultație am întâlnit-o și pe dr. Monica Toma, un om cu o adevarata vocație pentru profesia aleasă. Aceasta este ECHIPA.  Dumnezeu mi i-a scos în cale pe Ei!

Din momentul în care i-am întâlnit, m-am regăsit. Au știut să-mi dea liniște cu o mână întinsă, cu o privire, cu o îmbrățisare caldă.

Sunt mai oameni ca alți oameni pentru că îi simți alături de tine. Simți ca viața ta este prețuită și, simțind așa, ai mai multă putere. Neliniștea s-a transformat în speranță, în încredere ...

În urma tratamentului, după un an, analizele mele sunt aproape bune și am speranțe și mai mari! Datorita LOR mă simt o învingatoare!

Carmen Elena Tuță

Noiembrie 2017