Go to Top

Polițistul lovit cu maşina de un cetăţean turc, în continuare în stare gravă

Agentul şef Gheorghe Ionescu, poliţistul lovit cu maşina, pe 2 august, de un afacerist turc, se află în continuare în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală. La aproape trei săptămâni de la incident, soţia acestuia a deschis un cont bancar pentru toţi cei care vor să îşi exprime solidaritatea faţă de Ionescu.

Cristina Ionescu, soţia poliţistului lovit cu maşina de afaceristul turc Abdullah Atas, a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care a ţinut să mulţumească echipei de medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca care încearcă să-l salveze pe Gheorghe Ionescu, care încă este în stare critică, fiind în comă indusă. „Îi mulţumesc sincer şi domnului Iulian Surugiu – Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie – şi domnului Harry Lee Moore – reprezentantul în România al Spitalul Universitar Hadassah din Israel, care, prin eforturi susţinute, au facilitat aducerea în ţară a domnului profesor David Michael Linton – specialist de elită mondială în Terapie Intensivă. Colaborarea acestuia cu echipa medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ne dă speranţe că viaţa soţului meu poate fi salvată”, se arată în comunicatul transmis de Cristina Ionescu.

Pe 2 august, la ora 3.35, un agent de la Brigada Rutieră, care lua parte alături de alţi colegi la un filtru de control a încercat, să oprească o maşină pe Şoseaua Pipera. „În momentul în care poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat”, au relatat anchetatorii. Lovit în plin, poliţistul a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri. „Pentru că voia cu orice preţ să scape de omul legii şi să fugă, şoferul a făcut mai multe manevre pentru a-l arunca de pe capotă. Într-un final, după o frână bruscă a reuşit. Poliţistul a fost aruncat pe şosea aproximativ 10 metri”, au mai arătat colegii agentului. Şoferul, cetăţeanul turc Abdullah Atas, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri turci din România, a fugit, dar a fost prins în scurt timp. În stare de ebrietate şi urmărit îndeaproape de mai multe maşini de poliţie, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a proptit cu maşina într-un gard.

„După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şoseaua Pipera – Şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Ulterior, Atas a fost dus la Spitalul Floreasca, la aceeaşi unitate spitalicească la care era internat şi victima sa, el fiind rănit la faţă după ce s-a spart airbag-ul. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia, astfel că el a fost dus în Spitalul Penitenciar Rahova.

sursa: www.gandul.info

Update

Subinspectorul de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineaţă, după aproape trei săptămâni în care a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Poliţistul fusese dus în comă la spital, în 2 august, după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a refuzat să oprească pentru un control în trafic şi a intrat cu maşina în acesta.

sursa: www.gandul.info