Go to Top

NEUROIMUNOLOGIA : Imunoterapia în bolile neuroinflamatorii

amc-neurologie-imuno-ian2019
Neurodegenerarea, disfuncția progresivă și pierderea neuronilor din sistemul nervos central, este cauza majoră de disfuncție cognitivă și motorie.
Există boli neurologice cu substrat inflamator, cum sunt boala Alzheimer și boala Parkinson care sunt foarte bine cunoscute, și boli mai puțin cunoscute, cum ar fi amiotrofia spinală și scleroza multiplă.
Legatura comună dintre aceste boli este activarea cronică a sistemului imun natural, inclusiv a microgliilor, macrofagele rezidente ale sistemului nervos central.
Activarea microgliilor poate activa căile neurotoxice, fapt ce determină progresia neurodegenerării. Mai mult, microgliile au un rol crucial în controlul procesului inflamator, al reparării și regenerării.
Răspunsul imun adaptativ este implicat în bolile neurodegenerative, contribuind la distrugerea tisulară, având de asemenea un rol important în rezolvarea proceselor inflamatorii, prin medierea neuroprotecției și proceselor reparatorii.
Implicarea directă a sistemului imun în medierea distrugerii, dar și în procesele de reparare în bolile neurodegenerative, a adus noi deschideri în ceea ce privește îmbunătățirea răspunsului sistemului imun la imunoterapie în cadrul acestor boli. Neuroimunologia este o ramură care s-a dezvoltat în ultima perioadă ca un domeniu important în cercetarea clinică și experimentală.
Rezultatele preliminare au arătat potențialele beneficii, fapt ce ne încurajează să integrăm imunoterapia în tratamentul bolilor neurologice cu substrat inflamator.

În vederea extinderii IMUNOTERAPIEI ca metodă terapeutică optimă personalizată ÎN BOLILE NEUROINFLAMATORII, Prof. Dr. REUVEN OR,  reputatul specialist în Transplant Medular și Imunoterapia Cancerului de la Hadassah University Hospital din Ierusalim, Israel, revine în România și este disponibil pentru consultanță medicală contra cost, în valoare de 3700 lei (800 euro) alături de medici români specialiști în neurologie, oncologie si hematologie în ziua de MIERCURI 23 IANUARIE 2019, în cadrul Spitalului MUNTENIA din Pitești, str. Pictor Grigorescu, nr.2A, față în față cu ExpoParc, împreună cu membrii clinicii American Medical Center din București, reprezentantul oficial în exclusivitate în Romania al Spitalului Universitar Hadassah din Ierusalim.

Pentru programări și informații, pacienții vor trimite în prealabil un dosar medical și au la dispoziție următoarele modalități de contact:

 • adresa e-mail – centrumedicalamerican@yahoo.com(dept. de turism medical – American Medical Center)
 • telefon mobil 0786.51.00.52 (American Medical Center)
 • sediul clinicii American Medical Center, str Năsaud nr 68A, sector 5, București
 • sediul Spitalului Muntenia, str. Pictor Grigorescu, nr.2A, față în față cu ExpoParc, Pitești

Programările se pot efectua până cel târziu Luni 21 IANUARIE 2019, având în vedere numărul limitat de locuri disponibile pentru consultații medicale. Acestea se realizează pe baza unui acord scris de tip contract și prin achitarea în avans a contravalorii pachetului de consultanță.

Începând cu această consultație, pacientul va putea beneficia de următoarele servicii:

 • consultație medicală personală cu Prof. Reuven Or și un medic specialist al Spitalului Muntenia, din domeniul hematologiei, oncologiei sau neurologiei – după caz;
 • opinia și evaluarea medicală pentru dosarul medical complet preexistent (este obligatoriu ca pacientul să îl trimită în prelabil si ulterior să vină cu acesta la consultatie);
 • indicații pentru investigații și testări suplimentare, după caz;
 • Second Opinion pentru un diagnostic prezumtiv si recomandarea unui tratament optim alternativ, personalizat si eficient;
 • estimarea în avans a eficienței unui tratament imunoterapeutic în funcție de tipul și stadiul bolii pacientului;
 • recomandarea personalizată/ protocol personalizat pentru o conduită terapeutică de imunoterapie bazată pe medicație biologica de ultima generație;
 • estimarea financiară prealabilă a costurilor terapiei, având în vedere că prețurile medicamentelor pornesc de la câteva mii de euro si ajung la zeci de mii;
 • follow-up medical pe parcursul tuturor etapelor de evaluare medicală și de tratament imunoterapic: înaintea, în timpul terapiei și post terapeutic – acordat de către Prof. Dr. Reuven Or personal prin vizite periodice și prin intermediul reprezentanților clinicii American Medical Center, reprezentant oficial în exclusivitate în Romania al Spitalului Universitar Hadassah Ierusalim, și cu sprijinul medicilor specialiști ai Spitalului Muntenia din Pitești, prin intermediul acestui colaborator al clinicii române și al spitalului israelian.
, , ,