Go to Top

Întrebări frecvente

De ce aş avea nevoie de un aparat ortodontic?

– Tratamentul ortodontic oferă în primul rând un zâmbet mai frumos şi mai estetic, lucru necesar în lumea mondenă.

– Tratamentul ortodontic rezolvă probleme dentare şi malocluzii care produc disconfort pacientului şi o creştere a probabilităţii de afecţiuni parodontale şi afecţiuni ale articulaţiei temporo-mandibulare.În plus, prin alinierea dentară şi rezolvarea malocluziilor vi se oferă şansa la o mai bună igienizare dentară care previne cariile şi mirosurile neplăcute din mâncarea stocată interdentar.

De ce există o creştere a numărului copiilor sub 10 ani care poartă aparate ortodontice în ultima vreme?

– Vârstele de sub 10 ani sunt cele mai bune pentru modificări ortodontice şi ortopedice ale aparatului dento-maxilar, părinţii aduc copiii la tratament la vârstele acelea pentru că problemele se pot rezolva mai bine, mai repede şi se poate dirija creşterea copilului pentru a avea un zâmbet frumos.

Este necesar ca dinţii să fie extraşi pentru un tratament ortodontic?

– Depinde de caz, uneori este necesar să fie şi extracţii făcute din cauza lipsei de spaţiu, dar acel spaţiu care este creat prin extracţie se închide prin aducerea celorlalţi dinţi pe arcadă.

Cât durează un tratament ortodontic?

– Depinde de caz şi de pacient, prin colaborarea corectă a pacientului cu medicul tratamentul se va desfăşura mult mai repede.

Cum mă voi spăla pe dinţi având aparat dentar?

– Veţi primi indicaţii de la medic pentru o spălare corectă a aparatului dentar şi dinţilor, există o varietate de periuţe speciale pentru aşa ceva în comerţ. Puteţi întreba direct medicul dumneavoastră să vă recomande unele.

Ce tipuri de Brackeţi folosiţi şi care sunt diferenţele?

 – Există Brackeţi metalici (clasici), din ceramică (de culoarea dentară) şi safir (transparenţi). Diferenţele între ei sunt în principiu estetice.

Există mare disconfort în purtarea unui aparat dentar?

– Există disconfort la început până când pacientul se obişnuieşte cu el dar există şi multe mijloace de trecere mai uşoară prin disconfortul creat la început, puteţi consulta medicul dumneavoastră pentru detalii asupra disconfortului creat. După 1-2 săptămâni pacientul deja se obişnuieşte cu aparatul şi nu mai simte disconfort.

Cât de des trebuie să vin la programări?

– Programările pentru un aparat ortodontic sunt 1-2 lunar.