Go to Top

Hadassah: Cel mai avansat microscop din lume pentru extirparea tumorilor cerebrale

hadassah-microscop-amc

Departamentul de Neurochirurgie de la Hadassah Ein Karem utilizează acum cel mai avansat microscop chirurgical din lume – Kinevoo 900, produs de compania internațională Zeiss.

Acest microscop inovator beneficiază de cele mai avansate capacități de microchirurgie, îmbunătățind serviciile neurochirurgicale oferite pacienților departamentului celui mai mare spital al capitalei – Hadassah Ein Karem.

Printre noutățile oferite de microscop se află un sistem avansat de vizualizare care presupune vizionarea și integrarea microscopului și a endoscopului pe o platformă unificată, folosind tehnologia 4K pe 3 ecrane dimensionale. Chirurgul și cei care urmăresc pot vedea aria chirurgicală cu ochelari 3D, la fel ca în filme! Chirurgul poate detașa geamul microscopului și poate să efectueze operația în timp ce privește pe ecranul lat în rezoluție ridicată și format 3D. De asemenea, sisteme avansate de navigație pot fi integrate în locatie și pot să ghideze chirurgul în interiorul creierului, simultan oferind date despre imagistica efectuată de către pacient și locatie, în orice moment.

Kinevo 900 are capacitatea de a diferenția între tumorile maligne și cele benigne. Aceasta este o inovație crucială, care va influența decursul unei operații, dar ți rezultatele acesteia.

Microscopul permite de asemenea ca micile vase de sânge din creier să poata fi văzute în rezoluție ridicată, ajutând chirurgul să îndeparteze diformitătile din vasele sangvine ale creierului.

Pentru prima dată în domeniul neurochirurgiei și pentru prima data în Israel, acest microscop permite medicului capacitatea de control robotic în toate aspectele utilizării microscopului – incluzând zoom, focus, fluorescență, distanta de lucru, targetare și multe altele.

Profesorul Yigal Shoshan, Directorul Departamentului de Neurochirurgie și expert în operarea tumorilor cerebrale la Hadassah Medical Center, a punctat: “Acest microscop chirurgical este considerat cel mai avansat și sofisticat din categoria lui din întreaga lume. Departamentul de Neurochirurgie de la Hadassah este unul dintre primele din Israel și din lume care să îl utilizeze. Este fără îndoială ca acest microscop stabilește și avansează rolul dominant al departamentului nostru în tot ceea ce este legat de operații pe creier realizate cu ajutorul microscopului în tratarea mai multor afecțiuni.

Profesorul Sergey Spector, Directorul Centrului de Chirurgie la Baza Craniului din cadrul Departamentului de Neurochirurgie de la Hadassah spune: “Combinația dintre un microscop chirurgical de înaltă calitate și un endoscop cu rezoluție ridicată pe aceeași platformă oferă un mare avantaj în realizarea operațiilor complexe ale tumorilor de la baza craniului, permitând o extirpare mai sigură și favorabilă ale acestor tumori.”

sursa: https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Hadassah-Ein-Kerem-to-use-worlds-most-advanced-microscope-562249