Go to Top

Chirurgie plastică și estetică

http://www.americanmedicalcenter.ro/ro/wp-content/uploads/2016/08/american-medical-center-chirurgie-estetica.jpg

Beneficiile chirurgiei plastice și estetice

Chirurgia plastică, cel puțin sub forma în care o cunoaștem în prezent, este o ramură a medicinei dezvoltată relativ recent. Desigur, prima atestare documentară privind un procedeu caracteristic chirurgiei plastice apare încă din anul 800 î. Hr., când în India doctorul Sushruta ar fi efectuat prima rinoplastie. Totuși, tehnica folosită pe atunci era evident una primitivă, iar prima rinoplastie care ar putea fi numită profesionistă a avut loc în Italia secolului al XV-lea și a fost efectuată de către membrii familiei Branca, însă metodologia aplicată de către cei doi chirurgi, tată și fiu, nu a fost păstrată până în zilele noastre.

În perioada modernă, din chirurgia plastică s-a desprins chirurgia estetică. Aceasta are ca scop îmbunătățirea aspectului estetic al corpului uman, cu alte cuvinte, urmând definiția oficială, chirugia plastică ajută la corectarea unor deficiențe morfologice constițutionale sau dobândite, cât și la îndepărtarea semnelor de îmbătrânire.

În ciuda beneficiilor de necontestat pe care această ramură a medicinei le prezintă, nu sunt puțini cei care au prejudecăți în privința sa. Chirurgia estetică este asociată de către multe persoane cu excentricitatea și cu vedetele, celebritățile și în general cu persoanele cu venituri mari care doresc să modifice aspecte ale fizicului lor, care nu necesită neapărat această retușare și o fac doar din dorința de a se apropia de un ideal al perfecțiunii căutat de către omenire încă din cele mai vechi timpuri. Ca majoritatea prejudecăților, și aceasta este una eronată. Chirurgia estetică poate da o mână de ajutor oamenilor care au mici defecte fizice care le scad acestora încrederea în sine, le afectează moralul printr-o preconcepție precum că nu se încadrează în tiparele pe care societatea le încurajeaza și ridică la rangul de ideal.

Și tu, ca și ceilalți oameni care te înconjoară, ești în căutarea anumitor standarde pe care oamenii doresc să le dețină, din punct de vedere al aspectului fizic. Așadar, operațiile estetice sunt realizate și de oameni care pur și simplu doresc o schimbare pozitivă ce le va crește încrederea în sine și le va schimba în bine modul în care se privesc pe ei înșiși.

Totodată, operația sau procedura efectuată poate crește în mod pozitiv și percepția pe care cei din jurul lor o au asupra persoanei respective, iar acest lucru desigur ca va contribui și el la creșterea încrederii de sine și a stimei de sine. De asemenea, prin chirurgia estetică pot fi puse în valoare și anumite atuuri fizice pe care cineva deja le posedă, având ca urmare creșterea încrederii în sine și a unei păreri general pozitive asupra propriului aspect fizic, prin care se reușeste creșterea calității vieții, integrarea individului în societate și dezvoltarea sa în relațiile interumane.

În ultimii ani, cum această latură a medicinei ia amploare, clinicile care dețin o secțiune specializată pe chirurgia estetică sunt și ele în creștere.

Acestora se alatură American Medical Center, a doua clinică privată din Romania, ce aduce cu sine experiența în medicină dobandită și practicată vreme de un sfert de secol, și are ca misiune continuă progresul și succesul. Și prin asta facem diferența!

 

Biografie Dr. Oltjon Cobani

 

american-medical-center-estetica-oltjoncobani04

Dr. Oltjon Cobani

•  Septembrie 2015 – Cercetător Științific

•  Absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul U.M.F. „Carol Davila” București în anul 2006

•  Noiembrie 2006 – noiembrie 2012 – medic resident Chirurgie Plastica și microchirurgie reconstructivă la Spitalul Central de Urgență București (Floreasca) sub îndrumarea Prof. Dr. Ioan Lascăr.

•  Noiembrie 2012 –  medic specialist Chirurgie Plastică – Estetică și Microchirurgie Reconstructivă – Spitalul Central de Urgență București (Floreasca)

•  Decembrie 2012 – prezent – activitate continuă în cadrul Clinicii „ProEstetica” în departamentul de Chirurgie Plastică – Estetică sub îndrumarea Prof. Asoc. Dr. Dana Jianu

2015

•  Mai: Primul congres al Societății Internaționale de Medicină și Chirurgie Regenerativă „Noi frontiere în medicină și chirurgia regenerativă. Interdisciplinaritate, cercetare și aplicații clinice”

Workshop live:

  1. „Reconstrucție mamară compozită cu implant siliconic și țesut adipos îmbogațit” unde a operat în echipa cu Prof. Dr. Claudio Calabrese
  2. „Chirurgie plastica regenerativa antiaging” în echipa cu Prof. Asoc. Dr. Dana Jianu, echipă din care face parte

8-10 oct 2015

•  Cursul ISAPS „Brazilian-European Sinergy Reshaping the Body” desfășurat la Belgrad, unde a făcut parte din echipa operatorie alături de mari maeștrii internaționali.

Cursuri efectuate:

2013

•  Indicații ale PRP-ului în chirurgia plastică și estetică –  Dr. Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București

•  Cursul de rinoplastie ISAPS, desfășurat la București, unde a operat în echipa cu Prof Dr Wolfgang Gubisch și Dr Nasim Cerkes

2012

•  Workshop Jalupro: „Utilizarea Jalupro HMV în terapia ART pentru bio-revitalizarea cutanată cu L-aminoacizi și acid hialuronic”, Dr. Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București

•  Curs și Workshop Chirurgical cu tema: Potențialul regenerativ al grefei de țesut adipos în reconstrucția mamară postmastectomie și în alte patologii în chirurgia plastică – cu participarea excepționala a Dr. Roger Khouri (Miami Breast Center – SUA), Dr. Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București

2011

•  Curs și workshop cu tema: „Tratamente mini și non-invazive pentru reîntinerirea feței și gâtului. Indicații, produse și echipamente, tehnici de bază și managementul complicațiilor”. Coordonator Știintific: Prof. Călin Giurcăneanu, Director de program: Dr. Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București

Activitate profesională:

•  participant la peste 20 de congrese naționale și internaționale cu peste 10 lucrări științifice

•  co-autor articole de prezentare a metodelor chirurgiei estetice