Go to Top

A doua opinie medicală

AMTS (American Medical Tourism Services) vă ajută în luarea unei decizii corecte şi mai bine informate în ceea ce priveşte sănătatea şi starea medicală în care vă aflaţi.

AMT facilitează primirea unei a doua opinii medicale, oferite de cei mai buni medici, calificaţi în a furniza servicii medicale în cadrul unuia dintre cele şapte Centre de Excelenţă Mondială în medicina modernă – Hadassah University Hospital din Ierusalim, Israel.

A doua opinie în Israel

În ultimele trei decenii a devenit comună în multe societăţi moderne practica de a solicita, obţine şi asigura opinia unui alt medic, care este specializat şi recunoscut drept expert de către comunitatea medicală în domeniu. Procesul de a solicita o evaluare de către un alt medic pentru a confirma un diagnostic sau un plan de tratament recomandat, ori pentru a oferi un diagnostic alternativ sau o abordare de tratament diferită a devenit o obişnuinţă.

Din ce în ce mai mulţi medici recomandă ca pacientul să obţină o a doua opinie ori de câte ori consideră că ar fi util în tratamentul oferit. AMT vă pune la dispoziţie serviciile companiei noastre, oricând alegeţi să dispuneţi de acestea. Puteţi avea acces la cele mai bune servicii personalizate pe care stiinţa modernă le poate oferi la Hadassah Hebrew University Hospital din Ierusalim.

Hadassah a fost ales pentru acest program pentru a doua opinie deoarece practică medicină de translaţie, care combină cele mai avansate tratamente medicale cu cercetarea interdisciplinară de cel mai înalt nivel şi cu activitatea de dezvoltare.

Serviciile AMT sunt oferite în cadrul acestui mare centru medical din Israel şi toate resursele spitalului pot fi, astfel, disponibile prin intermediul acestui program.

Serviciile AMT

Natura şi tipul de servicii AMT vor fi proiectate pentru a se potrivi în mod special stării actuale de sănătate a pacientului. O astfel de determinare se va face împreună cu personalul nostru medical consultativ, atât în România, cât şi în Israel.

Planul programului a fost conceput pentru a vă oferi servicii de tipul unei a doua opinii, în special pentru două situaţii medicale acute şi grave:

  • Medicul v-a recomandat să vă supuneţi unei intervenţii chirurgicale sau oricărei alte proceduri invazive.
  • Medicul v-a stabilit diagnosticul unei boli grave, care vă pune viaţa în pericol (cum ar fi cancerul), şi nu sunteţi sigur de diagnostic.

Au fost identificate urmatoarele domenii medicale pentru aceste servicii de înaltă clasă: Oncologie; Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară; Ortopedie; Oncoginecologie și Uroginecologie; Boli hepatice şi chirurgie gastro-intestinală; Chirurgie colorectală; Chirurgie pe coloană; Urologie; Nefrologie; Neurologie şi Neurochirurgie; Boli genetice.

O scurtă descriere a diferitelor tipuri de a doua opinie medicală pe care AMT vi le oferă:

A doua opinie bazată pe documente (DBSO Document Based Second Opinion)

În acest caz vi se va cere să furnizaţi personalului nostru documente medicale actuale cu privire la starea dumneavoastră de sănătate, inclusiv rapoartele de ieşire din spital, rezultatele testelor efectuate, discuri originale cu proceduri imagistice efectuate, precum şi orice alte documente ar putea fi importante pentru luarea celor mai bune decizii de diagnostic şi tratament. Aceste materiale medicale vor fi traduse în engleză, apoi trimise personalului nostru din Israel. Un specialist de la Hadassah va face un studiu aprofundat al documentelor medicale traduse. În termen de cel mult 48 de ore, vom avea la dispoziţie un raport ce conţine evaluarea situaţiei medicale. El va oferi recomandări cu privire la următorii paşi.

Alternativ, medicul poate cere o consultaţie cu caracter privat, fie prin intermediul tehnologiei de videoconferinţă, fie personal în Israel.

A doua opinie bazată pe videoconferinţă (VCSO Video Conference Second Opinion)

În unele cazuri, specialiştii noştri medicali vor avea nevoie să discute cu pacientul, să studieze şi să analizeze cazul prin intermediul unei videoconferinţe (VC). AMT va asigura mai multe locaţii în România, situate în unităţi medicale universitare recunoscute, pentru a permite organizarea de conferinţe medicale prin intermediul VC. Într-o astfel de situaţie, documentele medicale vor fi trimise în Israel şi pacientul va fi rugat să vină într-o locaţie prestabilită, cât mai aproape posibil de zona de reşedinţă, pentru a comunica direct cu un medic specialist, prin VC. Ulterior acestei sesiuni, se va furniza un raport medical realizat de către acest medic.

A doua opinie bazată pe consultaţie medicală personală (IPSO In Person Second Opinion)

Dupa ce au fost iniţial evaluate actele de către personalul medical din Israel, ar putea apărea necesitatea de a merge la Hadassah pentru o examinare faţă-în-faţă şi pentru a fi consultat de către medicul aferent. Într-un astfel de caz, AMT va face toate demersurile necesare pentru a aduce pacientul la Hadassah Hebrew University Hospital din Israel.

Este important de subliniat faptul că AMT va suporta cheltuielile acestui proces de solicitare a celei de-a doua opinii, inclusiv cheltuielile evaluărilor şi examinărilor medicale din cadrul Spitalului Hadassah, precum şi costurile de călătorie (transport terestru şi aerian) şi cazare la hotel pentru pacient.

Consultanță medicală în România

Programul AMT – Second opinion include şi o componentă educațională, care conține servicii medicale adiționale, cum ar fi:

– Atunci când căutați informații referitoare la o anumită afecțiune sau doriți să vă consultați cu noi în anumite probleme medicale, pe lângă informațiile solicitate, vă furnizăm referințe directe despre sursele de unde au fost preluate.

– Vă trimitem periodic buletinul informativ AMT – o sursă importantă de sfaturi medicale utile în diverse afecțiuni, dar şi îndrumări medicale de prevenție pentru o stare de sănătate excelentă.

– Periodic vom organiza seminarii sau ateliere unde veți fi invitați. Îi veți putea cunoaşte astfel pe câțiva dintre medicii din cadrul Spitalului Universitar Hadassah şi le veți putea adresa întrebări.

– Accesați o linie de comunicare telefonică şi/sau online şi vă vom răspunde la orice întrebare privind diverse afecțiuni medicale sau nelămuriri de ordin medical, în timpul orelor de lucru.

Toate aceste servicii sunt gratuite pentru dumneavoastră, fără niciun cost suplimentar, odată ce veți deveni membru în cadrul programului.

Costuri

Pentru a deveni eligibili pentru beneficiile acestui program, trebuie să vă înscrieţi şi să vă abonaţi la acest program, în scopul de a deveni un membru primar.

  1. Costul abonamentului este de 3.00 euro pe lună, plătiţi semestrial sau anual, în avans.
  2. Înscrierea în program va fi posibilă trimestrial, în lunile ianuarie, aprilie, iulie şi octombrie ale fiecărui an.
  3. Abonamentul la acest program nu este transferabil.
  4. Există o perioadă de calificare de 90 de zile în care nu se pot utiliza beneficiile programului. Puteţi dispune de program începând cu a 91-a zi de la data înscrierii.
  5. Pe o perioadă de 12 luni, programul permite doar o singură solicitare a celei de-a doua opinii pentru aceeaşi problemă medicală, dar se pot efectua mai multe solicitări unice pentru probleme medicale diferite. Numărătoarea începe pentru fiecare membru cu data de înscriere a acestuia în trimestrul aferent.
  6. Nu sunt necesare examene medicale preliminare sau declaraţii personale despre starea medicală.
  7. Familiile membrilor programului se pot aronda prin plata aceluiaşi tip de abonament, având aceleaşi costuri şi condiții. Aceşti abonați vor deveni membri secundari în cadrul programului, beneficiind de aceleaşi servicii.