Go to Top

Imunoterapie

Beneficiile IMUNOTERAPIEI și rezultatele scontate

Începând cu vizitele efectuate în lunile iunie și august 2016 de către domnul Profesor Dr. Reuven Or, (Departamentul de Transplant Medular și Imunoterapia Cancerului de la Spitalul Universitar Hadassah din Ierusalim), pacienți diagnosticați cu forme agresive de cancer metastatic au început tratamentul chimio-imunoterapeutic personalizat recomandat de către reputatul profesor.

Cancerul este o afecțiune cu potențial letal ridicat, ceea ce îl transformă automat într-o amenințare la adresa vieții în sine, și care din nefericire și-a dovedit de-a lungul timpului acest efect mortal asupra multor oameni. Diversele tipuri de tumori, inclusive cele cerebrale, dezvoltă metode multiple de rezistență, în scopul de a scăpa de mecanismele de recunoaștere și de distrugere ulterioară de către sistemul imunitar al organismului pacientului.

Terapiile standard utilizate în lupta împotriva acestor maladii se realizează prin atacarea directă a celulelor tumorale. Printre aceste terapii se pot enumera chirurgia, radioterapia sau chimioterapia. Dar mulțumită progreselor pe care medicina le-a cunoscut de la începutul secolului curent, astăzi putem vorbi despre un procedeu inovativ care presupune tratarea afecțiunilor maligne ce rezistă terapiilor convenționale.

IMUNOTERAPIA se folosește de sistemul imunitar al pacientului pentru a duce lupta împotriva cancerului și tumorilor cerebrale și include diferite modalități de abordare terapeutică, care sunt în prezent studiate și cercetate; acestea se bazează pe stimularea mecanismelor antitumorale proprii organismului pacientului pentru a depăși mecanismele imunosupresoare și a înlătura celulele tumorale. Este un tip de tratament care utilizează propriul sistem imunitar al organismului în combaterea cancerului. Arsenalul de imunoterapii include atât vaccinuri, virusuri oncolitice, transfer de celule natural killer și celule T ex vivo activate, cât și administrarea de anticorpi sau proteine recombinate. Aceste noi tratamente imuno-oncologice sunt disponibile acum și pentru copii.

„Cel mai bun moment pentru aplicarea imunoterapiei este atunci când boala este redusă la minimum. Deci, după operație și perioada de tratamente adjuvante cu chimioterapie sau radiații, este cel mai bun timp să prevenim reapariția celulelor canceroase. Imunoterapia se folosește de sistemul imunitar al pacientului pentru a duce lupta împotriva cancerului și tumorilor cerebrale și include diferite modalități de abordare terapeutică, care sunt în prezent studiate și cercetate. Acestea se bazează pe stimularea mecanismelor antitumorale proprii organismului pacientului pentru a depăși mecanismele imunosupresoare și a înlătura celulele tumorale”, a spus profesorul Reuven Or.

IMUNOTERAPIA se aplică în afecțiuni precum:

  • Cancerul pulmonar, colorectal, gastric, pancreatic, hepatic, mamar, ovarian, uterin, cervical, cerebral, de laringe, de piele, de prostată, de vezică, esofag, etc.
  • Limfomul Hogkin, limfom non Hodgkin
  • Leucemia acută și cronică
  • Anemia aplastică, anemie Fanconi
  • Pre sau post transplant medular

Urmăriți pagina noastră de articole pentru a afla data următoarei vizite în România a domnului Prof. Dr. Reuven Or și pentru a citi ultimele noutăți în domeniu.

Pentru programări și informații, pacienții vor trimite în prealabil un dosar medical și au la dispoziție următoarele modalități de contact:

Pentru ca imunoterapia să aibă rezultate maxime și succesul dorit, și să poată duce chiar la vindecarea completă a pacientului, se recomandă administrarea acesteia imediat după diagnosticare, indiferent de stadiul determinat al bolii, concomitent cu tratamentele conventionale, sub forma unui protocol de chimio-imunoterapie, complet personalizată pentru fiecare pacient în parte. Astfel, beneficiile se pot recunoaște încă de la începutul terapiei și nu dupa o perioadă îndelungată, însemnând și o perioadă mai scurtă de tratament, și totodată costuri mai reduse.

Imunoterapia crește potentialul curativ al chimioterapiei și radioterapiei și diminuează efectele secundare nocive ale acestor tratamente asupra organismului uman.

De asemenea, administrată înaintea oricărui alt tratament, imunoterapia pregatește organismul uman pentru a primi efectele benefice ale acestuia și pentru a lupta cu maxime forte împotriva celulelor tumorale, ce vor fi atacate nu doar de substanțele chimice componente ale tratamentului, ci și de celule imune sănătoase ale organismului.

Succesul imunoterapiei este diferit pentru fiecare persoană în parte, pentru ca fiecare individ este unic și organismul sau primește altfel terapia și reacționează în mod specific deoarece se prezintă în condiții receptoare diferite de la bun inceput.

Așadar, stadiul bolii, condiția clinică a pacientului, tratamentele pre-administrate, mediul de viața, vârsta și modul de trai, starea psihologică, atmosfera înconjurătoare – toate acestea reprezintă factori determinanți pentru obținerea succesului total – sau în grade diferite – pentru fiecare pacient în parte.

Monitorizarea tratamentului propus de către Prof. Dr. Reuven Or este o a parte esențială a acestuia, la care nu se poate renunța, dat fiind faptul ca terapia este complet personalizată. Asadar, tratamentul recomandat se poate schimba, adapta, redoza sau reduce la fiecare evaluare medicală a pacientului, realizată saptamanal – sau zilnic în cazul unor afecțiuni medicale secundare.

Astfel, imunoterapia tratează pacientul, nu doar boala, și se personalizează pentru a obține cele mai bune rezultate posibile pentru fiecare pacient, în condițiiile date în care acesta se prezintă: de la îmbunatățirea calității vieții, creșterea duratei și speranței de viață și prelungirea acesteia – în condiții clinice bune, la tratare și vindecare – prin continuarea unui tratament de susținere – până la eliminarea completă a tumorilor maligne și vindecarea completă a pacientului, pentru o viață îndelungată și sănătoasă.

Totul depinde de o alegere medicală corectă și informată care să ofere oricui șansă la o viață normală și sănătoasă. Imunoterapia trebuie să fie această alegere.

Consultați pagina de Testimoniale pentru a citi poveștile pacienților în lupta cu cancerul.

infographics-imunoterapie-romania-amc